TEGAPEN - препарат на основі антибіотика пеніциліну. Його використання запобігає інфікуванням у спиртовому виробництві, оскільки іншими методами вони не можуть бути усунені.
Для обробки застосовується 1% розчин (наприклад 10 г/л). Розчин має готуватися щодня.
Розчин TEGAPEN додається при досягненні суслом встановленої температури, до перекачування в бродильний чан. Дріжджі не повинні задаватися разом із TEGAPEN.
Під час перегонки бражки TEGAPEN повністю інактивується, так що в барді не залишається антибіотичної активності.
Дозування: зазвичай від 0,5 до 1 г/1000 л сусла. При регулярному застосуванні і за відсутності інфекції, використовується дозування 0,25 г/1000 л сусла.
Упаковка: 25 кг картонні коробки
TEGAPEN не повинен стикатися з продуктами харчування. При зберіганні він повинен розташовуватися окремо. Після контакту з TEGAPEN руки мають бути ретельно помиті.
Потрібно уникати вдихання TEGAPEN, і зберігання має бути організовано так, щоб уникнути випадкового доступу.
Вказівки щодо застережних заходів: при вдиханні та контакті зі шкірою можливе подразнення. під час роботи використовувати рукавички та захисний одяг. Захищати від спеки.