В якості сировини для заводів продуктивністю 15000-20000 дал/добу (40000-53000 тонн/рік) може виступати як сировину, яка містить крохмаль (зерно, борошно), так і з цукровмісної сировини (бурякова меляса, цукровий сік, цукровий очерет, цукровий буряк і т.д.). Можливе виробництво ректифікованого і дегідратованого етанолу окремо, або в процентному вмісті (наприклад 25% ректифікату і 75% дегідратованого). Рекомендується комплексна переробка крохмаловмісної сировини. Обов'язковим є повний цикл переробки з використанням рекуперативних і оборотних циклів. Кількість відділень від 10 до 11.
Загальна технологія виробництва і кількість відділень наведені тут.
Годинна продуктивність обладнання відділення 01 повинна забезпечити приймання необхідної кількості зерна з урахуванням коефіцієнтів годинної і добової нерівномірності і складати не менше 150,0 ... 200,0 тонн, а відділення 02 – очищення і обробку/сушку зерна і його зберігання протягом 0,5 ... 12 місяців в залежності від місцевих умов.
Для розвантаження бортових машин застосовуються автомобілеопрокидувачі. Розвантаження зерна з самоскидів проводиться самопливом в приймальні бункери. Все зерно, що надходить на завод із засміченістю більш нормованою, має піддаватися очищенню на зерноочисних машинах до кондицій, що відповідають цільовому призначенню.
Зерно розподіляється по складах СУВОРО за культурами і якісними ознаками. Ємність елеватора або складу підлогового зберігання зерна повинна становити не менше 30 ... 40 тис. тон.
2.1.4. Відділення 04-відділення розварювання і оцукрювання заміс з відділення 03 перекачується у відділення 04, де в апаратах гідроферментаційної обробки (ГДФО) під дією ферментних препаратів, як введених в заміс, так і додатково вводяться в ГДФО, відбувається розрідження і оцукрювання замісу з утворенням сусла.
Готове сусло відправляється на ферментацію у відділення 05 – дріжджебродильне відділення, частина сусла відправляється для вирощування виробничих дріжджів.