Вино, один з трьох напоїв, яке дуже популярно в світі за його корисні властивості, аромат і м'який смак.
Процес виробництва вина складний і довгий, складається з декількох стадій. Основні стадії: подрібнення винограду, ферментація, фільтрація, освітлення, дезінфекція, упаковка. При традиційній фільтрації, освітленні та дезінфекції зазвичай використовують діатоміт, папір і прес-фільтр, а також центрифугу в якості основного обладнання для обробки ферментованого вина. В результаті цієї обробки, не тільки освітлення і фільтрація неефективні, але також погіршуються поживні властивості і аромат вина, що призводить до низької якості і високої вартості продукції і передбачає витрату великої кількості ресурсів.
Керамічна мембрана протягом десятиліть широко використовувалася для освітлення і концентрування в продуктах харчування і напоях через її багатьох переваг, ніж традиційний фільтр. Розроблено новий спосіб обробки вина за допомогою керамічної мембрани. Освітлення за допомогою керамічної мембрани демонструє хорошу якість фільтрованого продукту завдяки збереженню вихідних поживних речовин і аромату, а також робить весь процес простим і економічним.