При виробництві етанолу відбуваються ряд біохімічних процесів: перетворення крохмалю в моноцукри, зброджування моноцукрів мікроорганізмами (дріжджами) в етанол. Для забезпечення перетворення крохмалю широке застосування знайшли ферментні препарати мікробного і бактеріального походження. Дріжджі - основний продуцент етанолу при його виробництві. Важливою складовою виробничого процесу є його "чистота" (відсутність патогенної мікрофлори). Для придушення наростання кількості мікрофлори використовують антисептичні засоби, основу яких складають антибіотики.
В даний час дуже широке застосування знайшло використання денатурованого етанолу. Денатурацію виробляють спеціальними добавками для неможливості використовувати його в харчових цілях.
BTS ENGINEERING представляє наступні види складових виробництва етанолу.