Розчинником для отримання пектину є ректифікований етанол (харчовий спирт). Після технологічного процесу отримання пектину розчинник (етанол) потребує очищення. Лінії з очищення розчинника, етанолу, спирту-харчового будуть завершеними після очищення розчинника від домішок шляхом дистиляції.
Пектин для застосування в харчовій та фармацевтичній промисловості - очищений полісахарид - отримують кислотним екстракцією з цитрусових (лайм, лимон, апельсин, грейпфрут), яблучних віджимів, жому цукрових буряків, морської трави або з кошиків соняшника. Технологічна схема отримання пектину передбачає його екстрагування з початкової сировини, очищення, осадження органічними розчинниками, сушіння, подрібнення і т.д. стандартизацію. Стандартизація - це процес модифікації властивостей пектину, досягнутих фізичними і/або хімічними способами, з метою приведення їх у відповідність з технологічними й рецептурними вимогами виробництва різних груп харчових і нехарчових продуктів. Пектин є гелеутворювачем, стабілізатором, загущувачем, зволожувальним агентом, освітлювачем, речовиною, яка полегшує фільтрування та засобом для капсулювання, зареєстрованим як харчова добавка E440.
Замовити проектування, будівництво, постачання обладнання, лінії очищення розчинника для отримання пектину (очищеного полісахариду) БТС ІНЖИНІРІНГ електронна пошта: bts@saleindustry.com